Tapflo
DOWNLOADS

Membranpumper

Membranpumper er robuste og enkle pumper for produkter som er aggressive, slidende, med partikler eller med varierende viskositeter.

Tapflo T-serie membranpumper er kendetegnede ved en uhyre enkel og robust konstruktion, med ca. 70% færre dele end andre membranpumper. Et bredt udvalg af konstruktionsmaterialer, gør det muligt at pumpe, lang det fleste produkter - selv de mest kemiske agressive.

Tapflo TC-serien, er en hybrid variant, af den klassiske Tapflo T-serie membranpumpe. Stadig med de unikke fordele ved driften med trykluft, med med en indbygget styring af trykluften, som giver lavere luftforbrug, og mulig for eksakt kontrol af pumpens drift.

Som et alternativ, til den klassiske luftdrevne membranpumpe tilbyder vi nu også den unikke Tapflo TE-serie af elektriske membranpumper. Den tager mange af den trykluftdrevne pumpes fordele, og kombinerer dem med eldrift. Det betyder lavere energiomkostninger, og dermed er pumpen idéel ved kontinuérlig drift.

Tapflo TE er en pumpe der kan afløse mange af gængse fortrængningspumper, hvor den byder på væsentlige funktionsmæssige og driftsøkonomiske fordele.

 

 

ELDRIVEN MEMBRANPUMP TAPFLO

Membranpumper elektriske

Tapflo TE elektriske membranpumper, byder på et unikt design, indenfor pumpning af kemikalier, kosmetik, føde- & drikkevarer, pharma m.m.

 

 Læs mere 

 

Membranpumper Hybrid

Membranpumper Hybrid

Tapflo TC Hybrid membranpumper (LEAP Technology), anvender trykluft til pumpens drift – kombineret med elektrisk styring og overvågning.

 

 Læs mere 

 

MEMBRANPUMPAR I PLAST

Membranpumper plast

Tapflopumper udført i polyethylene (PE) eller i PTFE, anvendes til transport af næsten enhver form for product, selv når det er viskøst, agressivt eller partikelfyldt.

 

 Læs mere 

 

MEMBRANPUMPAR I METALL

Membranpumper metal

Gennemgående for denne serie af membranpumper er, at de er kompakte, med glat overflade og enkle i deres konstruktion.
 

 

 Læs mere 

 

 

MEMBRANPUMPAR FILTERPRESS

Membranpumper aseptisk

Denne pumpeserie, produceres i tre størrelser, beregnet til brug i sterile applikationer, indenfor primært pharma, biotek og fødevareindustrien.

 

 Læs mere 

 

pulverpump

Membranpumper pulver

Tapflo pulverpumper er en økonomisk og kompakt løsning. Denne enkle pumpe, kan løse opgaver som ellers ofte udføres med komplekse og kostbare systemer.

 

 Læs mere 

 

MEMBRANPUMPAR HYGIENISKA

Membranpumper sanitær

Vores Tapflo sanitære pumpeserie, er designet til at imødekomme kravene fra føde- og drikkevare, medicinal og kosmetisk industri.

 

 Læs mere 

 

 
 

FAQ

+

Hvad er en membranpumpe?

En membranpumpe er såkaldt positiv fortrængningspumper som anvender en fleksibel membran til at flytte mediet. Den anvendes ved en lang række opgaver, på grund af dens mange konfigurationsmuligheder.

+

Hvordan fungerer en membranpumpe?

Membranpumpen fungerer ved, at membranens bevægelse trækker mediet ind i pumpekammerets indløb, og efterfølgende skubber det ud af pumpekammerets udløb. Den ene retning skaber membranen et vakuum, i den anden retning skabes et tryk. Kugle, stift- eller flapventiler sikrer, at ind- og udløb ikke er åben på samme tid.

+

Hvad er fordelene ved en membranpumpe?

Membranpumper byder på en lang række fordele, bla er de selvansugende, pumper slidende og viskøse partikelfyldte medier, er skånsomme mod mediet, tåler tørløb uden skader, har høj kemisk resistens og kan leveres i både industri- og hygiejneversioner. En unik fordel ved de trykluftdrevne membranpumper er, at de stopper automatisk og uden skader, hvis de køres mod en lukket afgangsventil. Tapflo membranpumper kan leveres med i trykluftdrift, hybrid eller elektrisk drift.

+

Hvilke opgaver løses typisk med membranpumper?

Membranpumper anvendes i en lang række industrier, f.eks kemi, føde- og drikkevarer, pharma, spildevandsbehandling, olie & gas. Opgaverne er typisk transfer eller dosering.

 

+

Kan membranpumper tåle aggressive medier?

Ja, membranpumper er yderst velegnede til at løse netop sådanne opgaver. De kan leveres i materialer som f.eks PTFE eller syrefast stål, og kan dermed modstå selv yderst aggressive medier. Da der ikke anvendes akseltætninger i en membranpumpe, er sikkerheden også høj, ved personfarlige medier.

+

Kan membranpumper tåle partikelfyldte slidende medier?

Membranpumper kan pumpe medier, som indeholder slidende partikler, pga deres selvrensende funktion ved pumpens ventilkugler eller flapventiler. Derved undgås skadelige blokeringer i pumpen, mens den fysiske slitage begrænses til en minimum, ved hjælp af pumpens lave hastighed og anvendelsen af specielle slidstærke materialer.

 

+

Hvordan vælger jeg den rette membranpumpe til min opgave?

Når der skal vælges den rette membranpumpe til jeres opgave, er det vigtigt at overveje en lang række faktorer, som f.eks kapacitet, tryk ud og tryk ind, sugehøjde, materiale/medie kompatibilitet, temperaturspænd, partikelkoncentration og størrelse, nødvendige certificeringer etc. Husk at Tapflo Danmark teamet altid står klart til at evaluere jeres opgave, og vende tilbage med den rette langsigtede løsning.

+

Hvilke vedligeholdskrav er der til en membranpumpe?

Membranpumper kræver kun yderst begrænset vedligehold, og selve vedligeholdet er ukompliceret af udføre. De typiske sliddele består af membraner, ventilkugle og O-ringe ved pumpens ind- og udløbsporte. Hvis vores driftsanvisninger følges, byder vores membranpumper på en lang gangtid og lave levetidsomkostninger. Tapflo trykluftdrevne membranpumper anvender ca. 70% færre enkeltkomponenter end andre fabrikater, hvilket yderligere forenkler vedligeholdet.

+

Kan membranpumper pumpe medier med høj viskositet?

Ja, visse membranpumper er specifikt konstrueret til at pumpe medier med høj viskositet (tyktflydende medier). Typisk har disse pumper specielt store pumpekamre set i forhold til den ønskede kapacitet, specielt tunge ventilkugler eller flapventiler og arbejder med lav slaghastighed.

+

Hvordan er membranpumpens sikkerhed?

Trykluftdrevne membranpumper er af de sikreste pumpeløsninger på markedet i dag, da de ikke kræver elektricitet (dette gør dog hybrid og elektriske membranpumper). Når der pumpes farlige eller letantændelige medier, er det vigtigt at anvende jordforbindelse og at følge alle sikkerhedsanvisninger. Langvarigt tørløb bør da også minimeres, for at undgå skader på membraner og andre komponenter.