Tapflo
DOWNLOADS

Pulsationsdæmpere

 
 

Materialer

Model Forbindelser Passer til pumpe Materiale
DT 9/20 3/8" TR9 & TR20 PE/PTFE
DT 50 1/2" T50 PE/PTFE
DT 100 1" T100 PE/PTFE
DT 200 1 1/2" T200 PE/PTFE
DT 400 2" T400 PE/PTFE
DT 800 DN80 T800 PE/PTFE
DT 25 3/8" T25 Alu
DT 70 3/4" T70 Alu/SS

 Kontakt 

Den aktive pulsationsdæmper, er en yderst effeftive metode til at udjævne trykvariationer i pumpens udløb.

Tapflo DT-serie pulsationsdæmperen fungerer ved, at trykluften der også driver pumpen, automatisk indstiller sig til det tryk, der giver mindst mulige trykvariationer. Ved elektriske pumper, anvendes pulsationsdæmperen i "statisk mode", hvor funktionen opnås ved at tilføre et fast lufttryk. Ved begge installationstyper er luftforbruget minimalt.

Hvorfor Tapflo DT-serie pulsationsdæmpere?

  • Minimale vibrationer og såkaldt “vandhammereffekt”
  • Beskyttelse af instrumentering og rørsystem
  • Optimeret pumpeydelse og reducerede vedligeholdsomkostninger

Eksplosionssikre modeller kan leveres, certificerede i henhold til direktivet 2014/34/EC (ATEX), group II, cat 2 , for anvendelse i EX-zone 1. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger.

 

 

 

 

FAQ

+

Hvad er en pulsationsdæmper?

En pulsationsdæmper, også kendt som en pulsdæmper, er en komponent som anvendes i rørsystemer for at reducere pulsationer eller trykstød, forårsaget af pumper eller kompressorer med en stempelfunktion.

+

Hvordan fungerer en pulsationsdæmper?

En pulsationsdæmper indeholder typiske en fleksibel membran, slange eller pose, som holder procesmediet adskilt fra en gas (typisk nitrogen) eller en anden komprimérbar væske eller gasart. Når pumpen eller kompressoren genererer sine trykpulsationer, absorberer dæmperen disse udsving, og skaber derved et stabilt og jævnt downstream flow.

+

Hvilke fordele er der ved at anvende pulsationsdæmpere?

Pulsationsdæmpere byder på en lang række fordele, blandt andet reduceret vibrations- og støjniveau, højere systempålidelighed, forlænget pumpelevetid, øget nøjagtighed ved doseringsopgaver m.m.

+

Hvor anvendes pulsationsdæmpere?

Pulsationsdæmpere anvendes typisk inden for olie & gas, kemisk industri, spildevandsbehandling, pharma, føde- & drikkevarer samt andre brancher hvor der anvendes med pumper som opererer ved hjælp af stempelslag.

 

+

Kan pulsationsdæmpere fungere også I højtrykssystemer?

Ja, pulsationsdæmpere er konstrueret til at arbejde indenfor et bredt trykområde, og derfor passer de også ind i højtrykssystemer, hvor pulsationer kan være problematiske.

+

Hvordan udvælger jeg den rette pulsationsdæmper til mig opgave?

Når den rette pulsationsdæmper skal findes, er det vigtigt at overveje kapacitet, tryk, medie, ind- og udløbstype og det krævede dæmpningsniveau. Kontakt gerne Tapflo Danmark for assistance.

+

Skal pulsationsdæmpere vedligeholdes?

Pulsationsdæmpere kræver yderst begrænset vedligehold. Det vigtigste er, at udføre inspektioner med hensyn til slitage, lækager og korrekt gas/lufttryk.

+

Kan pulsationsdæmpere håndtere aggressive eller slidende medier?

Pulsationsdæmpere kan konstrueres i materialer, som byder på fremragende kemiske resistens, hvilket gør disse dæmpere i stand til at tolerere meget aggressive medier. Det gør sig gældende for fysisk slidende medier, som håndteres med en kombination af slidstærke materialer og lave gennemstrømningshastighed.

+

Kan pulsationsdæmpere monteres i vertikalt, horisontalt eller diagonalt?

Pulsationsdæmpere er generelt universelle hvad angår deres monteringsretning, men det er vigtigt at diskutere den aktuelle montage, med holdet hos Tapflo Danmark.

+

Kan pulsationsdæmpere anvendes med forskellige pumpetyper?

Ja, pulsationsdæmpere kan anvendes sammen med langt de fleste pulserende pumpetyper, som f.eks. membranpumper og slangepumper. Pulsationsdæmpere leveres i både aktive og passive udgaver, afhængigt af pumpetypen og den aktuelle opgave.