Tapflo
DOWNLOADS

Elektronisk Doseringsenhed

 

TEKNISK DATA

Funktioner: batching, indikation af status samt totalisator for vedligehold.
Elektriske komponenter: mikroprocessor, controller, hovedafbryder 8ON/OFF), sikringer, E STOP samt kabler (5 meter).
Strømforsyning: 220-230V AC: 50-60 Hz
Beskyttelsesklasse: IP65
Dimensioner: 400x300x195 mm
Kabinetmateriale: ABS plast, grå
 

 Kontakt 

Den elektroniske doseringsenhed er en automatiseret løsning, konstrueret til at levere præcis og økonomisk dosing ved ”batching”, baseret på den klassiske Tapflo membranpumpe. Enheden kan dosere næsten enhver tænkelig væske, og fungerer grundlæggende ved at sammentælle antallet af pumpeslag. Derved opnås en doseringspræcision på 60 ml/batch (ved brug af en Tapflo TR20 membranpumpe).

FUNKTIONSPRICIP

For hvert pumpeslag, afgives et signal fra en induktiv sensor (-5C eller -5CF option i pumpekonfigurationen). Hvert signal modtages og optælles af en controller. Det ønskede doseringsvolumen per slag, bliver preset.

Enheden opstartes ved at fastsætte det ønskede batchvolumen, og aktivere START. Pumpen vil nu køre, indtil det ønskede volumen er nået. I netop dette øjeblik, stopper controlleren pumpen, ved at lukke for trykluften via en solenoidventil.

Næste batch batch fyldes enkelt ved igen at trykke på START knappen. Pumpen kan også køre i manuel mode, hvor START holdes aktiveret, og der pumpes indtil den ikke længere aktiveres.